sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

LÄHES KOKO TOUKOKUU VATSARASVAN POISTO-OHJELMAA


Huhtikuun loppupuolella olin luonut Mirjan itämaisen seitsemän päivän dieetin ja kokeillut sitä. Dieetti loppui 26.4., ja laihduin sen aikana 1,9 kiloa. Rasvaprosentti laski kaksi prosenttia ja lihaksen määrä kokonaispainosta nousi prosentin. Sisäelinrasva laski dieetin ja sitä edeltäneen siihen kuuluneen päivän paaston aikana yhden yksikön. Dieetin jälkeen toukokuun alkuun mennessä eli neljässä päivässä painoni nousi parisataa grammaa, joten pysyväksi tulokseksi dieetistä jäi 1,7 kg painonpudotusta sekä sisäelinrasvan putoaminen yhteentoista.

Tiesin jo itämaisen dieetin aikana, että seuraavaksi minua odottaisi kuuden viikon vatsarasvan poisto-ohjelma. Sen aloitinkin 7. päivä toukokuuta, ja se kestää pitkälle kesäkuuhun.  Olen selittänyt ohjelman periaatteita muualla blogissani sekä raportoinut tuloksia viikottain. Nyt eli kesäkuun alussa on ohjelma hiukan yli puolenvälin – jäljellä on kaksi ja puoli viikkoa. Ohjelmassa tuetaan lisämunuaisen toimintaa yrttivalmisteilla, syödään välimerellisten ruokailutapojen mukaisesti ja tuetaan vatsarasvan pienenemistä siihen suunnitellulla voimisteluohjelmalla.

TOUKOKUUN TULOKSET JA KATSE KESÄKUUHUN

Toukokuun alussa painoin 90,3 kiloa, rasvaprosentti oli 44,9 ja lihasprosentti 24,3.  Kesäkuun ensimmäisenä päivänä painoin 87,6 kiloa, rasvaprosenttini oli 44,5 ja lihasprosenttini 24,4. Painoni oli pudonnut toukokuussa 2,6 kiloa, rasvaprosentti oli pienentynyt 0,4:llä ja lihasprosentti suurentunut 0,1:llä. Sisäelinrasva oli pysynyt yhdessätoista.

Painoa on siis pudonnut marraskuulta blogin aloituksesta 4,2 kiloa ja helmikuulta 5,9 kiloa. Vaikka rasvaprosentti ei ole pudonnut kovin paljoa, on rasvamäärä vähentynyt enemmän, miltä näyttää, koska painonpudotus suurentaa rasvaprosentin määrää. Vyötärönympärys ja lantionympärys ovat molemmat pienentyneet kuukauden alusta sentillä.

Mielelläni jatkan vatsarasvan poisto-ohjelman loppuun. Sen toteuttaminen on ollut helppoa, vaikka ei täydellistä. Alan jo pikkuhiljaa valmistautua henkisesti ohjelman lopettamiseen. Sehän on ohjelman vaikein kohta, jotta tulokset eivät nollautuisi. Mirjan itämaisen dieetin lopettaminen sujui mielestäni hyvin, kun paino lisääntyi vain kahdellasadalla grammalla. Suunnilleen samaan yritän päästä nytkin.

Jossakin vaiheessa pyrin aloittamaan jenkkakahvojen poisto-ohjelman, joka keskittyy insuliinin-hormonin tasapainottamiseen. Tämäkin ohjelma on laskenut aamuiset sokeriarvoni viidellä alkaviksi, kun ne aikaisemmin ovat olleet yleensä 6.0-6.5 välissä. Myös kaksi tuntia ruuan jälkeen mitatut sokeriarvot ovat yhtä poikkeusta lukuun ottamatta alkaneet vitosella, kun tavoitteena on, että ne olisivat alle kahdeksan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti