lauantai 24. toukokuuta 2014

KUUDEN VIIKON TÄSMÄOHJELMA VATSARASVAN POISTAMISEKSI / toinen viikko


Vatsarasvan poistamisohjelman periaatteet olen esitellyt aikaisemmassa blogissani  ja tässä blogissa kerron, miten onnistuin ohjelman toteuttamisessa toisella viikolla ja mitkä olivat ohjelman tulokset viikon jälkeen sekä kahden viikon jälkeen. Lähtöpainoni oli 89,1 kiloa, rasvaprosentti 43,5 ja lihasprosentti 25,1. Sisäelinrasva-arvo oli 11.

Päivittäin otin aamuisin lisämunuaisen tervehtymistä tukevia  ohjelmaan kuuluvia kiinalaisia yrttejä: 30 tippaa rehmannia (Rehmannia glutinosa) ja kapselin sitruunaköynnöstä (Schisandra chinensis) sekä teelusikallisen kalaöljyä. Päivällä otin marjoista, vihanneksista ja yrteistä valmistetun monivitamiinitabletin. Illalla otin 300 mg hyvin imeytyvää magnesiumia. Päivittäin join oman kaivomme vettä sekä yleensä hiukan yrttiteetä.



AIKA

PAINO
 kg
RASVA
%
LIHAS
%

LIIKUNTA
MUUTA
Blogin alussa

91,8
45,6
24,1


Ohjelman alussa

90,3
43,6
25,1


Toisen viikon al.
89,1
43,5
25,1
Ke ½t kävelyä, ½t jumppaa, 6min kävely-ä, puutarhatyö 50min, 11184 ask.
Naistenpiiri: myös sokerista ja vaaleaa viljaa, istumista yli 6 tuntia
To
15.5.14

89,6
43,6
25,1
2t puutarhatyötä, askelia 3 901
Ruokailu terveellinen, 6 tuntia istumista (blogin kirjoittamista)
Pe


89,0
44,1
24,7
Kuntosalilla 1t 12min, jumppa 20min, puutar-hatyö 3t, askelia 8930
Maistiainen sokerista tyrnihilloa ja leipää, jossa sokeria
La

88,4
45,2
24,1
1t intervallijuoksua, askelia 10020
1½ t luennolla + 3t autossa, ravintolassa, kylässä makeaa
Su

89,2
44,4
24,6
35min jumppaa, puutarhatyötä 2t, askelia 8 517
4½ t luennolla + 3t  autossa, syönti Raxissa, siis pizzaa
Ma

89,3
43,3
25,2
48 min kävelyä, puutarhatyötä 4t, askelia 11172
Maistiainen munkkia, muuten terveellistä
Ti


89,0
44,1
24,1
7t puutarhatyötä, 10324 askelta
Ruokailu terveellistä, mutta liiallista,  ei yrttiteetä
Ke
21.5.14

89,3
43,0
25,4


Viikon
tulos

+0,2
-0,5
+0,3
1t juoksua, 54min kävelyä, kuntosalilla 1t 12min, jumppaa 1t25 min, 18t 50min puutarhatyötä, askelia 52876


TAULUKKO. Toinen viikko vatsarasvan poistamiseksi


Olen koonnut taulukoksi keskeisiä toisen viikon asioita. Analysoin taulukkoa ja toisen viikon tuloksia seuraavassa sekä mietin suunnitelmia seuraavalle viikolle.

TOISEN VIIKON TULOKSET

Toisella viikolla tuli takapakkia. Paino nousi viikossa 200 grammaa. Paino on laskenut blogin aloittamisesta eli marraskuulta 2013 kaksi ja puoli kiloa. Ohjelman aloittamisesta eli kahdessa viikossa paino on laskenut kilon. Sisäelinrasva on pysynyt ennallaan koko ohjelman ajan eli yhdessätoista. Se on siis pienentynyt yhdellä yksiköllä blogin alusta.

Rasvaprosentti on pienentynyt toisella viikolla 0,5:llä, mikä on tietenkin lohdullista. Rasvaprosentti on pienentynyt blogin alusta 2,6 prosenttia ja ohjelman alusta 0,6 prosenttia. Lihasprosentti nousi toisella viikolla 0,3 prosenttia. Nousua on ollut blogin alusta 1,3 prosenttia ja ohjelman alusta 0,3 prosenttia.

Liikuntaa viikossa oli 4 tuntia 31 minuuttia ja hyötyliikuntaa puutarhassa 18 tuntia 50 minuuttia. Vyötärönympärys näyttäisi pienentyneen puolella sentillä, mutta kirjaan sen vasta sitten, kun vyötärö on pienentynyt kokonaisen sentin.

VIIKON PLUSSAT

Kielletyistä elintarvikkeista en syönyt lainkaan limsaa, alkoholia, valkoista riisiä, hedelmämehuja, makeisia, aamiaismuroja, ranskalaisia perunoita, shipsejä, valkoista riisiä, rusinoita tai taateleita. Vältin myös kaikki cappuchino-kiusaukset. (Muuta kahvia en juokaan.) Makeita leivonnaisia söin vähemmän kuin olisin yleensä syönyt. Ruisleipämme sisältää vain ruista, ei vehnää, kuten monet muut ruisleivät.

Makeutukseen käytin ksylitolia, mutten ylittänyt lähellekään teelusikallisen vuorokausiannosta. Mirjan 30 aineksen smoothieen keksin laittaa makeutukseksi muutamia stevia-kasvin lehtiä stevia-ruukustani, ja se toimi hyvin terveellisenä makeutusaineena.

En syönyt juurikaan muuta juustoa kuin raejuustoa. Vihanneksia söin runsaasti, kuten yleensäkin. Marjoja ja hedelmiä söin päivittäin.

VIIKON MIINUKSET

Vaikka liikuntaa oli neljä ja puoli tuntia ja puutarhatöitä lähes yhdeksäntoista tuntia, oli liikunnassa hengästymistä aika vähän - tunnin intervallijuoksu ja kuntosalilla ainakin kymmenen minuuttia. Puutarhatöistä suurin osa oli kylvöjä tai istutusta, mikä on kevyttä liikuntaa. Varsinkin kylväessäni minulla oli jakkara mukana.

Tein uuden yrttiteen koivun-, voikukan-, mansikan- ja lillukanlehdistä, mutta join sitä maksimissaan mukillisen päivässä kuuden mukillisen sijaan. Edellisviikkoinen vuohenputken lehdistä, sitruunatimjamista ja viherjauheesta tehty tee oli jo väriltään paljon houkuttelevamman näköistä kuin tämänviikkoinen.

Söin jonkin verran kiellettyjä ruoka-aineita. Vasta nyt huomasin, että hernekeitto ja riisikakut kuuluvat kiellettyjen listalle. Kun flunssa yritti "päälleni", torjuin sitä hunajalla. Makeiden leivonnaisten houkutusta en aina pystynyt välttämään. Nälkäisenä kylässä vatsaani livahti iso keksi ja pala Tuuloman torttua ja naistenpiirissä, jossa tarjolla oli myös hedelmiä, siemeniä ja erilaisia leipiä, terveellisen lisäksi huomasin lautasellani keksin ja palan mustikkatorttua.

Vähärasvaista punaista lihaa voisi syödä ohjelman aikana vain kerran kolmessa viikossa. Tein hirven jauhelihasta vihannes-papukeiton, ja söin sitä useampana päivänä. Ravintolan buffet-pöydässä söin kalan sijasta myös lihaa. Raxin pizzoissa ei ole kalaa, eivätkä ne muutenkaan sovellu ohjelmaan valkoisen viljan ja juuston vuoksi.  Annoskokoja en säädellyt yhtä hyvin kuin edellisellä viikolla. Asenteeni oli enemmän "hällä väljä" -tyylinen

KOKONAISARVIO VATSARASVAN POISTAMISEN TOISESTA VIIKOSTA JA SUUNNITELMIA KOLMANNELLE VIIKOLLE

Toisella viikolla oloni oli seesteinen ja hyvä. Oletan lisämunuaiseni "lepäilleen" ohjelman ansiosta, enkä hermostunut helposti. Viikon miinusten lisäksi painonnousua selittää kolmea tuntia aikaisempi punnitseminen matkalle lähdön vuoksi. Kokemusteni mukaan kolmessa tunnissa paino vähenee pari-kolmesataa grammaa. Lohdullista on se, että rasvaprosentti pieneni ja lihasprosentti nousi. Tasatuloskaan ei kuitenkaan minua tyydyttäisi. Siksi asetan tavoitteita seuraavalle viikolle.

1. Teen parempaa yrttiteetä, ja pyrin juomaan sitä sekä kaivovettä runsaasti
2. Pyrin välttämään punaista lihaa, ja panostamaan vihannesten lisäksi kalaan ja meren eläviin
3. Liikun vähintään kolme kertaa viikossa ainakin puoli tuntia siten, että hengästyn.
4. Tarkkailen annoskokojani, ja syön 2 - 4 tunnin välein kohtuullisesti.
5. Ongelmanani on viikon alkaminen kolmen päivän sukulaisvierailulla. Pyrin mahdollisuuksien mukaan syömään terveellisesti ja nauttimaan leivonnaisia vain vähän. Otan matkalle mukaan kokonaisen kurkun, rasiallisen kirsikkatomaatteja, omenoita ja pähkinöitä. Jos tarjolla ei ole terveellistä, voin syödä pöydässä vähän, ja jatkaa syöntiä huoneessani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti