torstai 3. joulukuuta 2015

KAKSITAHOINEN MARRASKUU 2015



Marraskuun alkupuoli oli syömisen suhteen kovin huoletonta aikaa. Kävimme tietyistä syistä johtuen kuusi kertaa kolmen ruokalajin aterialla. Sitten aloitimme marraskuun 14. päivä 2:2:3 aineenvaihduntadieetin. Esitän tässä blogi-tekstissäni lyhyesti koko marraskuun tulokset. Aineenvaihduntadieetin ensimmäisestä ja toisesta viikosta olen jo kirjoittanut omat blogi-tekstinsä. Dieetti jatkuu vielä joulukuussa melkein kaksi viikkoa.



Esimerkki marrakuun alkupuolen aterioiden alkupalasta 




Marraskuun tulokset on esitetty taulukossa. Kuukauden alkupuoliskolla lihoin 1,3 kiloa. Lihaksen määrä suureni yli 300 grammaa, mikä on varmaan osittain yhteydessä painon nousemiseen, muttei selitä sitä kokonaan. Rasvan määrä suureni 830 grammaa. Sisäelinrasva pysyi tasolla yksitoista.





TAULUKKO. Marraskuun tulokset



Marraskuun loppupuolella aineenvaihduntadieetin aikana painoni putosi 3,7 kiloa, rasvan määrä pieneni 3,3 kiloa ja lihas pieneni noin 150 grammaa. Sisäelinrasvakin pieneni – se putosi tasolle kymmenen. Kokonaisuudessaan painoni putosi marraskuussa 2,4 kiloa, ja rasvan määrä väheni 2 ½ kiloa. Lihaksen määrä suureni 160 grammaa.

Järkyttyneenä katselin kuukauden alun tilannetta suhteessa asettamiini tavoitteisiin. Marraskuun alussa rasvaa oli enemmän kuin vuoden alussa – kiitos katastrofaalisen lokakuun. Tavoitteenani on, että rasvaa olisi vuoden vaihteessa korkeintaan 32 kiloa eli miltei 5 ½ kilon pudotus vuonna 2015. Tarvittaisiin yli 5 ½ kilon rasvan väheneminen ennen vuodenvaihdetta. Toisaalta rasvan määrä väheni nyt aineenvaihduntadieetin seitsemänätoista päivänä 3,3 kiloa. Dieettiämme on jäljellä kymmenen päivää. Jos rasvan palaminen suurenee kolmannella ja neljännellä viikolla, kuten viime vuonna, saattaa tavoite olla mahdollinen. Toisaalta rasvan palaminen on jo nyt aika nopeaa, ja dieetin jälkeen joulukuussa on tiedossa vierailuja ja joulu.

Painotavoitteeni on painaa vuoden vaihteessa korkeintaan 79,9 kiloa. Kuukauden alussa olin 6,2 kiloa jäljessä tavoitteestani.  Dieetillä laihduin nyt 3,7 kiloa seitsemässätoista päivässä. Laihtuminen yleensä hidastuu dieetin edetessä – niin kävi ainakin viime vuonna. Ongelmana on myös se, tarvitsisin lisää lihasta. Ja lihas on läskiä painavampaa! Lihasta ei kuitenkaan tarvita kovin paljoa. Kuukauden alussa tarve oli yli 700 grammaa, nyt se on alle 600 grammaa. Viskeraalirasvatavoitteeni on taso yhdeksän. Olen ollut nyt viikon tasolla kymmenen. Ehtiiköhän se pudota tasolle yhdeksän ennen dieetin loppua?



Esimerkki marraskuun loppupuolen aamiaisesta



Jospa vielä lopuksi tarkastelisin tämän kuukauden liikuntasuorituksia. Liikuntaa on ollut marraskuussa keskimääräisesti, kuukauden alkupuolella vähemmän kuin loppupuolella. Toisaalta askeleita tuli kuukauden alkupuolella hiukan enemmän kuin loppupuolella. Joka tapauksessa saavutin 10 000 askeleen keskimääräisen päivätavoitteeni.

Koska kirjoitan seuraavan blogi-tekstini? Mahdollisuuksia on kolme: 1. Kirjoitan tekstin seuraavan dieettiviikon jälkeen noin viikon kuluttua. 2. Kirjoitan neljännen dieettiviikon jälkeen hiukan kolmannesta ja neljännestä viikosta sekä yhteenvedon koko dieetistä. 3. Kirjoitan tekstin joulukuusta vuoden 2016 alussa, ja kuvailen siinä yhteydessä dieetin kolmatta ja neljättä viikkoa. En osaa sanoa, mikä näistä toteutuu, kun on pieniä joulukiireitäkin…



Lähteet:


Pomroy, Haylie (2014) 2:2:3 aineenvaihduntadieetti. Helsinki: Readme.fi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti