torstai 3. syyskuuta 2015

HUPSISTA, ELOKUU LOPPUI!




Elokuussa tuli lopulta kesä.  Oli ihana kulkea pihassa, ihailla kukkia ja korjata satoa. Kuukauden alussa minulla oli kaksi päivää niin kova vatsatauti, ettei koskaan aikaisemmin. En pitänyt kahteen päivään edes askel- tai aktiivisuusmittaria.  Liikuin pelkästään sängyn ja WC:n väliä. Kuumettakin oli miltei 39 astetta. Sharon-neitokainen vietti kanssamme viikon – myös nuo kaksi päivää. Toisena päivänä jaksoin jo pelata hänen kanssaan sängyssä maaten.






Ja voi sitä sadonkorjuuta! Poimin metsä- ja pensasmustikoita, metsä- ja puutarhavadelmia, saskatooneja, vähän juolukoitakin, puna- ja mustaherukoita sekä hiukan viherherukoita.  Vadelmia ja mustikoita oli enemmän kun vuosiin. Kurkkuja, tomaatteja, basilikaa, tilliä, persiljaa, piparminttua, steviaa, oreganoa, timjamia, rakuunaa, lehtikaalia, herneitä ja papuja.

Ja hups! Yhtäkkiä elokuu olikin ohi ilman, että olisin ehtinyt huolehtia itsestäni. Yhden proteiini-vihannesmarjapäivän pidin. Silloin painoni putosi 400 grammaa, rasva väheni 600 grammalla ja lihasmassa kasvoi 150 grammalla (taulukko). Myös yhteentoista edellisenä päivänä noussut sisäelinrasva laski takaisin tasolle kymmenen.




TAULUKKO. Painoni sekä rasvojen ja lihaksen määrä rlokuussa 2015



Muuten painoni suunta oli elokuussa yleensä hiukan ylöspäin. Nautiskelin aika usein päiväkappuchinolla jonkun leivonnaisen erityisesti alkukuusta. Painoni nousi kuukaudessa 800 grammaa, mikä lienee osittain yhteydessä siihen, että lihasmassani suureni yli kilolla. Myös rasvan määrä väheni yli kilolla. Loppukuusta sisäelinten ympärille kasaantuva rasva nousi kahdeksana päivänä tasolle yksitoista, mikä on huolestuttavaa.

Liikuin edellisen vuoden elokuuta enemmän, mutta huomattavasti vähemmän kuin talvisaikaan. Liikuntaa oli keskimäärin alle puoli tuntia päivässä. Liikunnaksi lasken ohjatut liikuntatuokiot, lenkkeilyt, pyöräilyt ja juoksut.  Askeleita tuli alle tavoitteeni, joka on keskimäärin 10 000 askelta päivässä. Jäin vajaa 300 askelta päivätavoitteestani, mikä johtuu kahdesta ripulipäivästäni, jolloin en käyttänyt askelmittariani. Jos noita päiviä ei lasketa mukaan, täyttyi tavoitteeni yli 400 askeleella.

Jos haluan päästä tavoitteisiini, minun on pakko tehdä vuoden loppukuukausina jotakin terveyteni vuoksi. Ahti haluaisi, että olisimme taas aineenvaihduntadieetillä. Se on kuitenkin syyskuussa mielestäni mahdotonta, koska miltei kaikkina viikonloppuina olemme kylässä tai meillä on vieraita. En ole vielä ehtinyt tutustua 20/20 -dieettiin, joka minua kyllä kovasti kiinnostaisi. Perustuuhan se uusimpiin tutkimuksiin. Niinpä oletan toteuttavani 5:2 -dieettiä, jonka idean tunnen hyvin. Se ei vaadi kuin kaksi sopivaa päivää viikossa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti