tiistai 12. marraskuuta 2019

VERKKOPUNTARIN TULOKSET




Verkkopuntari jatkui vuoden eli elokuun loppuun saakka. Verkkomateriaalit olivat käytössä, mutta varsinaista ohjausta ei ollut kolmen kuukauden jälkeen. Elokuun loppupuolella oli viimeinen kehonkoostumusmittaus.

Kehonkoostumusmittauksen tulokset olivat hyvin samanlaisia kuin edellisenä vuonna elokuun viimeisenä päivänä. Painoni oli noussut puoli kiloa, mutta se oli varmaan yhteydessä siihen, että luustolihasmassa oli lisääntynyt miltei kilon. Rasvamassa oli pienentynyt reilut 700 grammaa. Tavoitteenani oli ollut rasvamassani pieneneminen puolella kilolla kuukaudessa kymmenenä kuukautena kahdestatoista. Viiden kilon rasvan vähenemisestä saavutin siis vain noin 700 grammaa. Viskeraalirasva oli aivan samansuuruinen kuin Verkkopuntarin aloittaessani .

Aamiainen katettuna keittiöömme


Halusin Verkkopuntariin pysäyttääkseni painon ja rasvamassan lisääntymisen. Siinä onnistuin. Vuodessa ei painoni noussut rasvan lisääntymisestä johtuen. Luulen, että jos en olisi osallistunut Verkkopuntariin, rasvamassani ja painoni olisi jatkanut lisääntymistään. 


Monenlaista mukavaa tapahtui kesällä. Kuvassa olen tutustumassa Biolaniin.


Verkkopuntarin vaikuttavin opetus minulle oli erään lääkärin kirjoitus siitä, että keho tarkkailee syömämme ruuan tilavuutta eikä kaloreja. Siksi kannattaa syödä ruokaa, jossa on paljon tilavuutta, mutta vähän energiaa, esimerkiksi vihanneksia. Mieheni ja minä saimme Verkkopuntarin ansiosta siirrettyä unirytmiä lähes tunnin entistä aikaisemmaksi. Kuitutestin jälkeen aloimme lisätä aamupuuroomme leseitä. Olin luullut, että saamme ravinnostamme paljon kuituja. Saimme tulokseksi ”erinomaisen”, mutta pistemäärämme oli vain juuri ja juuri erinomaisen puolella. Leseiden lisäämisestä puuroon sai kaksi lisäpistettä. Leseiden lisäämisestä jäi meille pysyvä tapa.

Olen kiitollinen ohjaajilleni kannustavasta työotteesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti